On-site machining

Lijnboren, flensvlakken, frezen, doorsteken en bevellen, boren en tappen behoren allemaal tot de bewerkingen waarin OSM gespecialiseerd is.

Services

Onze mobiele apparatuur is veelzijdig en kan worden ingezet voor diverse bewerkingen, waaronder:

 

 • Het bewerken van flenzen
 • Het aanbrengen van laskanten
 • Doorsteken en inkorten van pijpen
 • Het bewerken van cilinders en voeringen
 • In lijn boren van schroefaskokers
 • In lijn kotteren van gaten en kokers
 • Bewerken van pijpenkoelers
 • Diverse boor- en tapwerkzaamheden
 • Vlakken van fundaties
 • Bewerken van as-tappen
 • Slijpen van loopvlakken
 • Metal stitching, ook bekend als Metalock

Wat OSM onderscheidt, is onze capaciteit om op maat gemaakte oplossingen te bieden, zelfs in situaties met extreme maatvoeringen of speciale vereisten. We kunnen draagbare apparatuur ontwikkelen en produceren die specifiek is afgestemd op uw behoeften, dankzij onze uitgebreide kennis, geavanceerde apparatuur en materiaalvoorraad. Dit stelt ons in staat om werkzaamheden binnen afzienbare tijd op locatie voor u uit te voeren.

Bij OSM streven we ernaar om uw betrouwbare partner te zijn voor precisiebewerking op locatie. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw projecten efficiënt, kostenbesparend en met de hoogste kwaliteit uit te voeren. 

Lees hieronder meer over de bewerkingen die wij in kunnen zetten voor uw bedrijf.

 

Lijnboren

Bij lijnboren draait alles om precisie. In feite kan alles wat draait en een centerlijn heeft, met precisie worden bijgewerkt door middel van lijnboren. Denk bijvoorbeeld aan lagerkappen van pompen en motoren, draaipunten van bruggen, schroefaskokers en roerkoningen van schepen.

Bovendien bieden we uitgebreide oplossingen voor bestaande, zwaar beschadigde gaten. We kunnen ze opboren, voorzien van busjes, inlassen en vervolgens opnieuw lijnboren. Op die manier herstellen we niet alleen de originele maatvoering, maar zorgen we er ook voor dat uw oorspronkelijke centerlijn behouden blijft.

Onze expertise in lijnboren stelt ons in staat om zelfs de meest uitdagende precisiewerkzaamheden uit te voeren.

Flensvlakken

Het optimaliseren van pakkingvlakken is een veelvoorkomende praktijk in de petrochemie. Door het bewerken van deze pakkingvlakken kunnen we de juiste ruwheid creëren, waardoor uw nieuwe pakking beter afdicht zonder beschadigingen tijdens de montage. Bovendien kunnen we bestaande pakkingvlakken opwerken naar de vereiste ruwheid.

Daarnaast voeren we flensvlakbewerkingen uit om een perfect vlak te creëren voor nieuwbouwprojecten en andere toepassingen. In sommige gevallen is het noodzakelijk dat bestaande vlakken ten opzichte van elkaar bewerkt worden, en ook dit kunnen onze vakmensen met gespecialiseerd gereedschap uitvoeren.

Frezen

Frezen is vaak de voorkeursmethode vanwege zijn snelheid en efficiëntie ten opzichte van conventioneel verspanen. Soms is het zelfs de enige haalbare manier om grote oppervlakken in één bewerking te machineren. Het stelt ons in staat om materiaal snel en nauwkeurig te bewerken, waardoor frezen een veelgebruikte keuze is voor diverse toepassingen.

Bij OSM (On-Site Machining) bieden we de mogelijkheid om frezen op locatie uit te voeren, wat een aanzienlijke tijdsbesparing en flexibiliteit oplevert. Of het nu gaat om het bewerken van motorblok fundaties, het creëren van spiebanen, het boren van sleufgaten, of het maken van keerschotgroeven aan een pijpenkoeler, ons team van vakmensen staat paraat.

Doorsteken en bevellen

Naast onze specialisatie in lijnboren bieden wij ook expertise in het aanpassen van leidingen en diverse pijpen. Hiermee doelen we op doorsteken, afsteken en het aanbrengen van laskanten. Dit kan aanzienlijke voordelen opleveren, aangezien leidingen niet gedemonteerd hoeven te worden. Dankzij onze mobiele apparatuur kunnen we het bewerken van pijpen ter plaatse uitvoeren, wat zowel tijds- als kostenefficiënt is. Hierdoor minimaliseren we de downtime van uw installaties en kunnen we snel aan uw specifieke behoeften voldoen.

Boren en tappen

Boren en tappen op diverse locaties en in verschillende maten, variërend van M3 tot M68, behoren tot onze expertise. Of het nu gaat om het boren en tappen van doorlopende gaten of blinde gaten, wij bieden oplossingen op maat. Denk bijvoorbeeld aan het boren van gaten in het dek van een schip, een tankwand of een andere constructie. Wij bieden oplossingen op maat voor elke boor- en tapklus. Onze veelzijdige aanpak en gespecialiseerde apparatuur maken ons de juiste keuze voor al uw boor- en tapwerkzaamheden, ongeacht de locatie of complexiteit.

Projectondersteuning

Naast onze specialisatie in precisiebewerking biedt OSM ook uitgebreide projectondersteuning. Ons ervaren team staat klaar om u te assisteren bij het plannen, coördineren en uitvoeren van complexe projecten. We brengen niet alleen technische expertise in, maar zorgen ook voor een naadloze samenwerking en tijdsbeheer, zodat uw projecten soepel en succesvol verlopen. Of het nu gaat om onderhoud, nieuwe bewerkingen of renovatie, met OSM heeft u de juiste partner voor uw projectondersteuningsbehoeften.